Timken neemt Groeneveld Group over

 28/06/2017  Claude Yvens  We are Transport 2018, Andere leveranciers
Timken neemt Groeneveld Group over

De Timken Company heeft overeenstemming bereikt over de overname van Groeneveld Groep, de Nederlandse leverancier van o.m. automatische smeersystemen voor transport en off-road applicaties en van telematica-oplossingen voor transportbedrijven.

Het hoofdkantoor van Groeneveld is gevestigd in Gorinchem, Nederland, met assemblagefaciliteiten in Italië. Groeneveld heeft ongeveer 600 medewerkers in dienst. “Deze overname betekent een verdere versterking van onze positie op gebied van automatische smeersystemen, een sector die wij in 2013 betraden met de overname van Interlube,” aldus Richard G. Kyle, president en chief executive officer van Timken. “Groeneveld is een sterk merk en heeft een goed management, een wereldwijd klantenbestand en een toonaangevend productportfolio met een uitstekende marktpositie in off-road machines en zware vrachtwagens.”

Met de overname is een bedrag van ongeveer $280 miljoen gemoeid. De omzet van Groeneveld Groep bedroeg in de laatste 12 maanden, tot en met 31 mei 2017, ongeveer $105 miljoen. Henk Groeneveld, enig aandeelhouder en non-executive president van Groeneveld Groep, zal zich terugtrekken uit het bedrijf. De overname zal naar verwachting begin juli zijn afgerond.