Tielen Transport: een groei van 10 % per jaar

 22/03/2016  Michel Buckinx  News Transport
Tielen Transport: een groei van 10 % per jaar

De in Dessel, dicht bij Turnhout, gevestigde Tielen Group heeft de wind in de zeilen. Niet alleen groeit hun omzet met 10 % per jaar, ze hebben daarnaast net 15 nieuwe Volvo FH-trekkers in ontvangst genomen.

Tielen Group is al jaren actief in de verkoop en bewerking van allerhande mineralen en grondstoffen, zoals zand, grind, kwarts en dergelijke. Zij verpakt, mengt, droogt en maalt deze producten en levert ze aan de groothandel en de industrie. Daarnaast is de groep actief in het wegvervoer via Tielen Transport en Detraco (dat in 2009 werd overgenomen). Deze transportfirma’s leggen zich respectievelijk toe op vervoer van mineralen, bouwmaterialen en landbouwproducten per kipper; en bulktransport van cement en plasticgrondstoffen voor pvc. Ook het kleinere dochterbedrijf Vermic is actief in kipvervoer. Zakken worden op palletten per schuifzeiloplegger vervoerd.

Ook binnenscheepvaart

Group Tielen realiseert een jaarlijkse omzetstijging van ca. 10%. “Vorig jaar bedroeg de omzet 28 miljoen euro, waarvan 12 miljoen in het transport. Daarvan was ongeveer 60% voor rekening van derden en 40% voor die van de eigen activiteiten,” aldus Tielen.

De groep zet ook de binnenscheepvaart in. Grote afstanden worden zoveel mogelijk per boot afgelegd. In dat geval worden de leveringen tot op de eindbestemming met vrachtwagens gedaan. Tielen steunt hiervoor op overslagstations in Dessel, Oelegem, Kallo en Tessenderlo.

“Onze transport- en mineralendivisies vullen elkaar aan. Dat verhoogt de productiesnelheid en verbreedt het geografisch actieterrein. Wij leveren zowel in de Benelux als in Frankrijk, Duitsland en Spanje,” vertelt Tielen nog.

Wagenpark 100 % Volvo

“Wij hebben opnieuw 15 Volvo Trucks FH-trekkers gekocht. Het gaat zowel om een vervangingsinvestering als een uitbreiding van de vloot. Deze bestaat nu uit een 95-tal trekkers, allemaal Volvo Trucks,” aldus Tavi Tielen, gedelegeerd bestuurder van de groep. De uitbreiding komt er omdat vooral de mineralenafdeling groeit.

De 15 Volvo FH 4×2-trekkers die zopas werden geleverd, hebben een motor van 500 pk en een I-Shit FUEC-versnellingsbak. Acht ervan zijn uitgerust met een Globetrotter-cabine en de zeven andere met een Globetrotter XL-cabine. “Die laatste worden bij Detraco ingezet, omdat ze regelmatig in het buitenland rijden en de chauffeurs in de cabine moeten overnachten,” zegt Tielen.

Ontvangt u onze wekelijkse nieuwsbrief nog niet? Schrijf je dan hier in!