ThyssenKrupp Steel Europe beheert transporten met eConnect

 13/10/2017  Redactie  IT
ThyssenKrupp Steel Europe beheert transporten met eConnect

ThyssenKrupp Steel Europe AG voert duizenden zendingen uit per maand, en dit op hun verschillende nationale en internationale locaties. Om dit alles in goede baan te leiden wordt beroep gedaan op eConnect.

Wanneer een expediteur later aan de poort of oprit komt dan gepland, door bv. een ongunstige verkeerssituatie of om een andere reden, kan dit zeer gevoelig zijn voor de gecoördineerde processen. Om dit tegen te gaan heeft ThyssenKrupp besloten gebruik te maken van eConnect, een open logistiek platform van Logenios.

Dankzij de transparantie en naadloze real-time uitwisselen van statusinformatie tussen alle partijen die betrokken zijn bij de toeleveringsketen, mogelijk gemaakt door het web-base integratieportaal eConnect, leert ThyssenKrupp onmiddellijk wanneer afwijkingen optreden tijdens een transport.  De afdeling die verantwoordelijk is voor de opvolging en coördinatie van verzendingen, kan op elk moment flexibel reageren op korte termijnveranderingen en dus aanzienlijk beter de bedrijfsprocessen opvolgen.

Voor een beveiligde overdracht van informatie gebruikt ThyssenKupp het Industrial Data Space platform, ontwikkeld door het Fraunhofer instituut. Het platform overtuigde ThyssenKrupp, zodat de internationaal gerenommeerde staalfabrikant zijn samenwerking met Logenios nu heeft uitgebreid en verder gaat met deze oplossing.

Ontvangt u onze wekelijkse nieuwsbrief nog niet? Schrijf je dan hier in!