TGW-technologie voor Playmobil®

 12/10/2016  Yannick Haesevoets  Advertorial
TGW-technologie voor Playmobil®

De producent van Playmobil, de geobra Brandstätter Stiftung & Co. KG, breidt zijn bestaand logistiek centrum uit in Herrieden, Duitsland. TGW ondersteunt Playmobil in zijn toekomstige plannen en levert de nieuwe intralogistieke oplossing.

In de nieuwe afdeling zal zowel de orderverzameling als het versturen van online orders en orders van retailers behandeld worden. Playmobil® investeert bijna 8 miljoen euro in dit nieuw project. De logistieke oplossing bestaat uit een uitgebreide KingDrive-conveyor installatie en een STINGRAY shuttle-magazijn met drie gangen en meer dan 24.000 opslagposities die de hoogst dynamische en ergonomische picking stations voorzien. De bestaande hallen worden verbonden met het nieuwe systeem door bijkomende conveyor-installaties. Daarnaast zal TGW het warehouse control- en warehouse managementsysteem leveren. De prestaties van het volledige logistieke systeem zijn schaalbaar en reeds voorzien op een mogelijke verdubbeling van de activiteiten.

Georg Kirchmayr, President van TGW Logistics Group is tevreden over de nieuwe samenwerking: “TGW heeft met Playmobil een bekend merk in huis gehaald dat ook een sterk groeipotentieel heeft. We konden Playmobil overtuigen met ons future-proof concept en kijken uit naar een succesvolle samenwerking“.

Op de website van TGW Logistics Group vindt u meer informatie over dit project en de producten.

  • TGW Systems bv
  • +31 165 763 030
  • benelux@tgw-group.com

Ontvangt u onze wekelijkse nieuwsbrief nog niet? Schrijf je dan hier in!