Test met hybride Mitsubishi Canter verloopt naar wens

 13/04/2010  Claude Yvens  Economie
Test met hybride Mitsubishi Canter verloopt naar wens
Sinds augustus 2008 test Daimler Trucks in Londen 10 hybride versies van de Fuso Canter Eco. Tien voertuigen die in gebruik zijn bij 8 klanten leggen maandelijks 400 tot 2800 km af. Na 18 maanden zegt Daimler dat de hybride technologie zijn betrouwbaarheid heeft bewezen. Dit geldt voor zowel de onderdelen, eigen aan de technologie, de lithium-ion-batterij en het functioneren zelf van het voertuig. De Canter Eco Hybrid verbruikt 10 tot 15% minder brandstof dan een traditionele lichte vrachtauto. De CO2-uitstoot is navenant.
 
De test met de Fuso Canter Eco Hybrid is nu halfweg en maakt deel uit van Daimler Trucks´ `Shaping Future Transportation´-programma dat op termijn streeft naar lichte bedrijfsvoertuigen met nuluitstoot.
 
Intussen loopt de verkoop van de Mitsubishi Fuso Canter met Euro 5-motor als een trein. Verwacht wordt dat er in het eerste kwartaal van 2010 in Europa meer dan 1.000 exemplaren van verkocht zullen worden. Dat is een stijging van ruim 32% tegenover dezelfde periode in 2009.

Tagged With: MitsubishiDaimler

Ontvangt u onze wekelijkse nieuwsbrief nog niet? Schrijf je dan hier in!