Teleurstellend derde kwartaal voor Waberer’s

 14/11/2018  Claude Yvens  Economie
Teleurstellend derde kwartaal voor Waberer’s

In het derde kwartaal van dit jaar kende de Hongaarse transporteur Waberer’s een lichte stagnatie: zijn transportvolumes daalden en ondanks een prijsverhoging, zakte zijn EBITDA bij het internationale vervoer met 30%.

Volgens de transporteur zijn de volumes negatief beïnvloed door het laagseizoen en is dit seizoenseffect niet gecompenseerd door de maatregelen die het bedrijf intern heeft genomen. Zeker, in vergelijking met hetzelfde kwartaal van 2017 is het zakencijfer stabiel gebleven, maar de hogere brandstofprijzen, de loonsverhoging en het lagere gebruikspercentage van de voertuigen hebben een negatieve invloed gehad op de rentabiliteit van de internationale transportactiviteiten. De ‘recurring EBITDA’ is dus in één jaar met 34% gezakt en is ook in het segment Regionale Contractuele Logistiek met 11% gedaald. Om die situatie recht te zetten, overweegt Waberer’s om het wisselen van de aanhangers nog doeltreffender te maken en zo de staantijden te verminderen.

Het chauffeurstekort lijkt op dit ogenblik geneutraliseerd door de tewerkstelling van chauffeurs die uit nieuwe arbeidsmarkten zoals Servië en Oekraïne afkomstig zijn.

Ontvangt u onze wekelijkse nieuwsbrief nog niet? Schrijf je dan hier in!