Telematicaplatform Suivo bezorgt Valfrais meer gemoedsrust

 29/03/2016  Yannick Haesevoets  Advertorial
Telematicaplatform Suivo bezorgt Valfrais meer gemoedsrust

Valfrais heeft ervoor gekozen om verder te gaan dan de wettelijke verplichting om de temperatuur van de voedingswaren te controleren tijdens het transport. De onderneming was op zoek naar een telematica-oplossing om de positie van de voertuigen in realtime te kunnen volgen en om de rij- en rusttijden en de rijstijl van de chauffeurs op te kunnen volgen. Uiteindelijk was het Suivo die het best kon inspelen op deze behoeften.

“De resultaten zijn erg bemoedigend: er werd een daling van het algemeen brandstofverbruik genoteerd, waaruit blijkt dat onze chauffeurs er al een defensievere rijstijl op nahouden. Aangezien de registratie van de gegevens automatisch verloopt, hoeven onze chauffeurs zich niet meer het hoofd te breken over eventuele foutjes. De temperatuurgegevens en hun rij- en rusttijden worden netjes bijgehouden”, aldus Nicolas Bernard, Operationeel Directeur van Valfrais.

Het personeelsbestand van Valfrais is de laatste tien jaar zowat verdubbeld. Het was dan ook een logische stap dat de onderneming overging tot de installatie van telematicasystemen in de verschillende voertuigen. Het was de enige manier om de activiteiten van het bedrijf degelijk op te volgen. “We hebben voor onszelf vijf criteria samengesteld en die normen werden voorgelegd aan de potentiële leveranciers: tracking van de voertuigen, trajectberekening, temperatuurcontrole, rijstijl van de chauffeur en rij- en rusttijden. Uiteindelijk was het Suivo die het best kon inspelen op onze wensen”, besluit Nicolas Bernard van Valfrais.

Ontvangt u onze wekelijkse nieuwsbrief nog niet? Schrijf je dan hier in!