Tegen 2021 wordt 100% van het LCV-gamma van PSA elektrisch

 18/10/2019  Michel Buckinx  Van
Tegen 2021 wordt 100% van het LCV-gamma van PSA elektrisch

De groep PSA heeft bevestigd dat het vanaf 2020 meerdere modellen compacte bedrijfsvoertuigen op de markt zal brengen. Het laat ook weten dat zijn volledige LCV-gamma vanaf 2021 wordt geëlektrificeerd.

De volledig elektrische versies van de compacte bestelwagens van de vier modellen die voor 2020 zijn voorzien (Peugeot Expert, Citroën Jumpy, Opel Vivaro en Vauxhall Vivaro) worden in de fabriek in Hordain geassembleerd. In de fabriek van Trémery krijgen ze dan een elektrische aandrijving. Er zullen twee actieradiussen worden voorgesteld: 200 km (WLTP-cyclus) met een batterij van 50 kWh, of 300 km (WLTP-cyclus) met een batterij van 75 kWh.

Xavier Peugeot, Directeur van de Business Unit Bedrijfsvoertuigen van de Groep, preciseert: De groep PSA zet de elektrificatie van zijn LBV-gamma verder met elektrische versies van zijn compacte bestelwagens voor professionele en particuliere klanten. Met dit gamma wil PSA volop inzetten op prestatie en zullen we onze Europese leiderspositie in dit segment kunnen verstevigen. In 2021 zal 100% van ons LBV-gamma en hun afgeleide personenvoertuigen elektrisch zijn.

Lees alles over Citroën in onze Transport & Van In Belgium directory!

Ontvangt u onze wekelijkse nieuwsbrief nog niet? Schrijf je dan hier in!