TDL neemt ‘Fresh’ afdeling van XPO Logistics en de logistieke activiteiten van zijn klant Ter Beke over

 03/09/2015  Claude Yvens  Economie
TDL neemt ‘Fresh’ afdeling van XPO Logistics en de logistieke activiteiten van zijn klant Ter Beke over

De TDL Group neemt de Fresh activiteiten van XPO Logistics uit Kallo (het voormalige Norbert Dentressangle) over en meteen ook de logistieke activiteiten van zijn klant Ter Beke.

De TDL Group en XPO Logistics hebben een akkoord ondertekend over de overname van de “Fresh” activiteiten van XPO Logistics in Kallo door de TDL Group. Dit akkoord met XPO Logistics houdt in dat de TDL Groep vanaf 1 september van dit jaar de opslag- en transportactiviteiten van de verse producten van de klant Ter Beke in handen zal nemen, net als de activiteiten voor andere kleinere klanten. De TDL Group exploiteert het huidige magazijn in Kallo eveneens sinds 1 september.

De “Frozen” activiteiten blijven in handen van XPO Logistics.

“Na de overname van Cardon Logistique uit Doornik in 2013 gaat het om een nieuwe strategische overname, die de positie van de TDL Group nog verder versterkt in de regio’s waarop het zich richt, met name de Benelux en Frankrijk”, verklaart Kristof Van Lommel, commercieel directeur van de TDL Group.

“Dit is een puur strategische overname”, gaat Van Lommel verder. “Wij waren nog op zoek naar een overname in deze specialiteit, zodat we de bezettingsgraad van onze voertuigen nog konden verbeteren en Ter Beke, waarvoor wij nog niet werkten, kwam perfect overeen met wat wij zochten. Het is in deze context dat wij contact hebben opgenomen met XPO Logistics en de overname hebben afgerond. Met deze overname en die van Cardon zijn wij een echte sleutelspeler in het vervoer van verse producten tussen 0° en 4°C geworden”, aldus nog Van Lommel.

Het logistieke platform in Kallo beslaat 6.500 m² en stelt ongeveer 35 personen tewerk, die allemaal door TDL Group zijn overgenomen.

TDL Group

De TDL Group, die eigendom is van Yves Vandeput, realiseerde in 2014 een omzet van 70 miljoen euro en telt ongeveer 600 medewerkers. Naast Kallo beschikt de groep nog over vestigingen in Houthalen, Lummen, Beringen en Doornik.

 

 

Ontvangt u onze wekelijkse nieuwsbrief nog niet? Schrijf je dan hier in!