Tax shift Michel I is een flop menen de Belgische vervoerders

 18/09/2015  Claude Yvens  Economie
Tax shift Michel I is een flop menen de Belgische vervoerders

De volledige resultaten van de Truck & Business Barometer zullen volgende week, in de marge van Transport & Logistics Antwerpen, bekend gemaakt worden. In avant-première presenteren we u al een ontluisterend onderwerp: wat denken de Belgische transporteurs van de fiscale maatregelen die Charles Michel in juli aankondigde? Blijkbaar heeft de eerste minister niet veel mensen kunnen overtuigen.

Tijdens onze vorige Barometer lanceerden de ondervraagde vervoerders een erg duidelijk oproep aan de federale regering: “Laat onze sociale lasten dalen, zodat we opnieuw een beetje aan competitiviteit winnen!” Twee maanden na de aankondigingen van de regering Michel I is de vaststelling wrang: het aankondigingseffect heeft niet gewerkt.

Slechts 5% van de deelnemers meent dat de maatregelen voldoende zijn om de competitiviteit van hun bedrijf te doen toenemen. Erger is dat 43% van de ondervraagden meent dat deze maatregelen niet ver genoeg gaan en 15,5% oordeelt zelfs dat ze niet in de goede richting gaan… Voor een regering die als een regering voor de competitiviteit van de ondernemingen wordt aanzien, is de balans dus duidelijk negatief.

Recent news
Recent video
Most read
Most watched
Vacatures - Logistiek & Transport

Alle jobs op TL-Hub.be >

Alle jobs op Workinlogistics.be >

Video

More videos >>