Talson viert zijn 35ste verjaardag

 06/08/2018  TransportMedia  Trailer
Talson viert zijn 35ste verjaardag

Talson, de Nederlandse constructeur van getrokken voertuigen, heeft zopas zijn 35-jarig bestaan gevierd. Alles begon in 1982, op initiatief van Kees Thunnissen.

Kees Thunnissen was afgestudeerd aan de universiteit, richting luchtvaarttechniek, en besloot zijn luchtvaarttechnische kennis op gesloten opleggers toe te passen. Hij ontwikkelde zo een Talson-oplegger in aluminium met een zelfdragende bovenstructuur, een laag eigen gewicht en een grote inwendige hoogte. De constructeur was een van de eersten die zijn voertuigen met rollen uitrustte. Hij heeft ook het Talfix-systeem uitgevonden om de lading vast te zetten.

Ook vandaag nog is Talson gespecialiseerd in ‘box’-opleggers en opleggers voor luchtvracht, maar het bedrijf heeft ook een productengamma voor bederfelijke en farmaceutische goederen, bloemen, multifunctionele containers, intermodale oplossingen en voertuigen voor de stadsdistributie.

De hoofdzetel van Talson is gevestigd in Venlo, maar zijn belangrijkste assemblagefabriek bevindt zich in Goch in Duitsland. De constructeur bezit nog een fabriek in Ulm, eveneens in Duitsland, en een andere in Adapazari in Turkije.

Ontvangt u onze wekelijkse nieuwsbrief nog niet? Schrijf je dan hier in!