Tal van controles op de rij- en rusttijden in Europa

 07/09/2018  Michel Buckinx  Wetgeving, IT
Tal van controles op de rij- en rusttijden in Europa

Volgens een recente studie van TomTom Telematics is ruim de helft van de Europese transportbedrijven (52%) het voorbije jaar gecontroleerd op het naleven van de rij- en rusttijden.

Het onderzoek toont eveneens aan dat 43% van de bedrijven in eenzelfde periode één tot vijf keer onderweg zijn gecontroleerd. René De Jong, Sales Director Benelux van TomTom: “Bedrijven met een intelligente digitale strategie, zijn de rest een stap voor. De meeste Europese vervoerbedrijven – meer dan 60% – beheren de gegevens van de tachograaf door die op afstand te downloaden. En dat is ook niet verwonderlijk, want het is de eenvoudigste en snelste methode. Een niet te onderschatten minderheid blijft de gegevens echter manueel downloaden om aan de regelgeving te blijven voldoen. Dat betekent dat de trucks de weg af moeten telkens het tijd is om de vereiste informatie op te vragen. Voor bedrijven die manueel downloaden, betekent dit elke maand 30 tot 60 minuten tijdverlies enkel en alleen om de gegevens uit de tachograaf te halen.” TomTom haalt ook aan dat het aantal controles in België de laatste jaren afneemt…

Daarnaast leert de studie ons dat 49% van de ondervraagde bedrijven de registratie van de kilometerstand controleert om brandstofverspilling te voorkomen, en dat 38% hiervoor in rijopleidingen investeert.

U kan de studie gratis downloaden op de website van TomTom Telematics.

Lees alles over TomTom Telematics in onze Transport & Van In Belgium directory!

Ontvangt u onze wekelijkse nieuwsbrief nog niet? Schrijf je dan hier in!