T-Systems, Daimler en DKV plannen JV voor trucktol in Europa

 31/10/2016  Claude Yvens  News Transport
T-Systems, Daimler en DKV plannen JV voor trucktol in Europa

Drie vooraanstaande spelers gaan de krachten bundelen in een joint-venture om elektronische toldiensten (“EETS”) door heel Europa aan te bieden. Daar hoort ok de eigenaar van Satellic…

T-Systems International (hoofdaandeelhouder van het Belgische Satellic), DKV Euro Service en Daimler (trouwens aandeelhouder van UTA, de grootste concurrent van DKV…)  streven naar samenwerking op gebied van het ontwikkelen en leveren van Europese elektronische toldiensten door heel Europa, op basis van één landonafhankelijk inzetbare on board unit. De samenwerking moet tot stand komen door middel van een joint venture, maar deze JV zal geen diensten zelf aanbieden : de drie partijen willen in zee gaan met sales partners.

De aangeboden diensten zullen volgens plan alle huidige en toekomstige tolwegen omvatten, en waar nodig tunnels en bruggen. In 2018 staat marktintroductie gepland voor de volgende landen: België, Duitsland, Frankrijk, Oostenrijk en Polen. De volgende stap is om Italië, Portugal, Spanje en Hongarije te nemen.

De voorgenomen samenwerking is nog onder voorbehoud van toestemming vanuit de kartelinstanties.

Ontvangt u onze wekelijkse nieuwsbrief nog niet? Schrijf je dan hier in!