Swisslog viert vijftigste verjaardag Vectura

 20/09/2019  Michel Buckinx  Handling, ICT & Magazijninrichting
Swisslog viert vijftigste verjaardag Vectura

Vectura, de geautomatiseerde magazijnkraan voor pallets, is vijftig jaar. Deze bestseller van Swisslog is het kloppend hart van 575 logistieke projecten in 35 landen.

De eerste Vectura, een tien meter hoge hydraulische kraan voor het opslaan en ophalen van pallets, kwam op de markt in 1969. Tien jaar later, in 1979, werd de eerste volledig geautomatiseerde versie gelanceerd. In de loop van de voorbije vijftig jaar werden er 3.870 magazijnkranen geïnstalleerd voor in totaal 575 projecten. De klantenportfolio oogt indrukwekkend: hierbij denken we onder meer aan Walmart, Target, Woolworth, Michelin Nordic, Gries Deco Company en Rewe.

Vandaag de dag is Vectura uitgegroeid tot een hightech-systeem op basis van de nieuwste software en uiteenlopende hardware voor de besturing. Swisslog is maar wat fier op de talrijke troeven: duurzaamheid, plug & play (de bekabeling, de parametrisering en de controle van de Vectura-systemen worden getest nog voor de levering) en betrouwbaarheid (beproefde standaardcomponenten, slijtvaste onderdelen en eenvoudig onderhoud). Dankzij de lichte structuur en het innovatieve mastdesign verbruiken de systemen heel weinig energie. De Vectura blijft overigens permanent evolueren. De nieuwste oplossing is de handling van twee lasten tegelijk met één mast.

Ontvangt u onze wekelijkse nieuwsbrief nog niet? Schrijf je dan hier in!