Suivo lanceert Smart Drive

 01/06/2018  Claude Yvens  Economie
Suivo lanceert Smart Drive

Op de vakbeurs ‘We Are Transport’ lanceert Suivo Smart Drive, een systeem dat brandstof bespaart door rijgedrag op dynamische wijze te optimaliseren. 

Suivo Smart Drive is een acceleratie- en snelheidsbegrenzer die het rijgedrag van de chauffeur op dynamische en flexibele wijze optimaliseert. Het systeem werkt in tandem met het elektronische gaspedaal en de ECU (Electronic Control Unit) en grijpt in op het versnellingspatroon en de snelheid van het voertuig. Het signaal van het gaspedaal wordt continu bijgestuurd via de Suivo Web Applicatieom niet-efficiënte acceleraties, overbodige snelheid en brandstofverbruik te verminderen. Bij de installatie kan de klant Suivo Smart Drive configureren, in functie van de omstandigheden en de gewenste besparing.

Suivo Smart Drive is toepasbaar op alle voertuigen met een elektronische gaspedaal en een ISO 15765-4 compatibele CAN-BUS (en dus niet enkel op vrachtwagens). “Het hoogste rendement is weggelegd voor service-, transport- en koerierbedrijven met meerdere start- en stopmomenten per dag of veel korte verplaatsingen in een stedelijke omgeving. Zij kunnen met Suivo Smart Drive snel, meetbaar en drastisch besparen op hun brandstofverbruik. Al na zes tot twaalf maanden is de investering terugverdiend”, zegt Elke Krämer, Marketing Manager bij Suivo. Bij het Antwerpse koerierbedrijf ASX-IBECO noteerde men met een milde begrenzing een brandstofbesparing van gemiddeld 5,20% op hun bestelwagens. Ook De Kringwinkel Antwerpen bereikte met vrachtwagens een besparing van 6%.

Ontvangt u onze wekelijkse nieuwsbrief nog niet? Schrijf je dan hier in!