Stream Software presenteert de Declaration Assist

 31/10/2016  Claude Yvens  News Logistics
Stream Software presenteert de Declaration Assist

Afgelopen woensdag 25 oktober deed het Antwerpse Stream Software, bekend om zijn ERP-systemen voor douane en logistiek, de deuren open voor haar klanten. En het werd een groot succes: een vijftigtal bezoekers zakten af naar de kantoren van Stream Software in Berchem.

De bezoekers werden de hele namiddag verwend: met een hapje en een drankje, maar ook met een boeiende uiteenzetting over waar het bedrijf nu staat en waar het in de komende jaren naartoe wil evolueren.  De blikvangers? De stabiele groei van 10% per jaar, de vernieuwde, akoestisch geperfectioneerde burelen waarin de partners en werknemers van Stream Software sinds deze zomer mogen werken, en het nieuwe softwarepakket Declarant Assist dat uitgebreid werd toegelicht.

De Declarant Assist heeft als doel de klanten van Stream Software te assisteren bij het aangeven van hun douanedeclaraties. Tot voor kort zaten de nodige juridische informatie en richtlijnen hiervoor verspreid over een divers aantal bronnen. De Declarant Assist brengt al deze bronnen samen in een handige tool.

Maar de Declarant Assist gaat verder: hij controleert ook de douaneaangiften, en geeft hierbij aan waar er verbeteringen mogelijk zijn. De Declarant Assist is dus niet enkel een informatietool, het is ook een controletool. Als gevolg kunnen gebruikers hun aangiften zowel fiscaal als operationeel optimaliseren. Een meer dan welgekomen oplossing voor de mensen die dagelijks douaneaangiften moeten invoeren, hoorden we in de wandelgangen tijdens de klantendag.

Herbekijk de reportage over Declarant Assist op LOGISTICS.TV:

Ontvangt u onze wekelijkse nieuwsbrief nog niet? Schrijf je dan hier in!