Stephex koopt 60 Scania-chassis

 26/12/2018  Claude Yvens  Trucks
Stephex koopt 60 Scania-chassis

Stephex is gespecialiseerd in de bouw van paardenvrachtwagens en luxe motorhomes. De firma uit Meise plaatste onlangs een bestelling voor 60 truckchassis bij Scania.

Naast de handel van paarden, een eigen springstal en de organisatie van wedstrijden is Stephex een Europese marktleider in Europa met haar STX en Equix horsetrucks en haar luxe motorhomes. Die kunnen op een Scania chassis gebouwd worden, en heel wat klanten blijken dan ook uitsluitend een Scania chassis te kiezen voor de opbouw van hun Stephex voertuig. Op basis hiervan creëert Stephex een paardenvrachtwagen met ruimte voor 4 tot 9 paarden, voldoende ruimte voor alle verzorgingsmaterieel en een leefgedeelte voor de ruiter en begeleiding. Dankzij uitschuifbare gedeeltes is er voldoende ruimte. De motorhomes zijn even luxueus, en maatwerk staat hier voorop.

Scania mocht daarom dit jaar niet minder dan zestig chassis leveren aan de Stephex group: 24 stuks S500B6x2*4NB en 36 stuks P410B6x2*4NB. Dat komt neer op twee S500 en drie P410 chassis per maand. Bovendien heeft Stephex reeds een overeenkomst getekend om volgend jaar op dezelfde basis verder te gaan, dus opnieuw 60 Scania chassis af te nemen.

 

 

Ontvangt u onze wekelijkse nieuwsbrief nog niet? Schrijf je dan hier in!