STEF City vestigt zich in Brusselse Vroegmarkt

 12/03/2018  Claude Yvens  Economie
STEF City vestigt zich in Brusselse Vroegmarkt

Sinds september 2017 baat STEF Benelux een logistiek centrum van 200 m2 uit in de Vroegmarkt van Brussel. Hiermee stapt STEF naar handelaars en restaurantuitbaters in het centrum van Brussel onder de naam STEF City.

In het nieuwe stedelijke logistieke centrum worden versproducten verzameld, gepickt en verdeeld. Dat gebeurt van maandag tot zaterdag, telkens van 6 tot 15 uur. De distributie verloopt met een vloot recente koelwagens van vier zeventonners en één lichter voertuig. Er kunnen dagelijks tot zes leveringsrondes worden uitgevoerd, waarbij flexibele leveringstijden mogelijk zijn, vooral ’s morgens vroeg.
Koen Torrekens, General Manager van STEF Benelux, licht toe: “Zo bezorgen we onze klanten ook in die laatste kilometer een vlotte logistieke dienstverlening, volgens heel specifieke uurroosters. We zijn nu vijf maanden ver en hebben al 10.000 pallets geleverd bij meer dan 250 bestemmelingen.”
De oprichting van deze stedelijke dienstverlening biedt ook ene antwoord op de beslissing van de stad Brussel omtrent het verbod op doorgaand vrachtverkeer van meer dan 7,5 ton binnen de kleine ring, dat in de lente 2018 in voege treedt.

Ontvangt u onze wekelijkse nieuwsbrief nog niet? Schrijf je dan hier in!