STEF koopt een deel van Marconi Italië over

 08/05/2018  Claude Yvens  Economie, Contract Logistics
STEF koopt een deel van Marconi Italië over

De Franse Groep STEF zet zijn groeistrategie door aankoop verder en heeft zijn oog deze keer op de Italiaanse markt laten vallen. STEF laat weten dat het twee platforms voor de logistiek van diepvriesproducten van de Groupe Marconi overneemt.

STEF koopt hiermee in Fidenza (Parma) een van de grootste platforms voor de logistiek van diepvriesproducten in Europa, en een opslagplaats in Ascoli Piceno (in de regio Le Marche). Samen zijn de twee vestigingen goed voor een totaal opslagvolume van 1,3 miljoen m3. De overeenkomst omvat ook de aankoop van de logistieke en transportactiviteiten van de twee sites, die een omzetcijfer van zo’n 55 miljoen euro vertegenwoordigen. Marconi behoudt zelf nog twee andere logistieke platforms in San Benedetto (Central Frigor Marconi) en in Sant’Anna di Monteprandone (Centro Logistico Orlano Marconi).

“Deze overname is de grootste transactie van de voorbije jaren in Italië binnen de sector van de logistiek met temperatuurregeling. Dankzij die overname kan de groep STEF zijn netwerk voor diepvriesproducten in Europa beduidend versterken en tegelijk heeft STEF Italia nu meer troeven in handen om zijn groei verder te zetten”, verklaarde Stanislas Lemor, afgevaardigd Directeur-Generaal van de Groupe STEF en President van STEF Italia. STEF Italia was tot voor kort al actief op 29 vestigingen in de logistiek van verse en temperatuurgevoelige producten, maar nog niet in de sector van de diepvriesproducten. 

Ontvangt u onze wekelijkse nieuwsbrief nog niet? Schrijf je dan hier in!