Stad Luxemburg neemt speciale Volvo FM huisvuilwagen in gebruik

 13/06/2017  Claude Yvens  Trucks
Stad Luxemburg neemt speciale Volvo FM huisvuilwagen in gebruik

Om de de ophaalbeurten van huisvuil te optimaliseren heeft de Stad Luxemburg een vierassige Volvo Trucks FM in gebruik genomen. Met een maximaal gewicht van 39 ton is deze FM 420 pk 11 ton zwaarder dan de drieassers die vandaag in de Luxemburgse hoofdstad worden gebruikt.

De Volvo Trucks FM 8×2 torst een totaalgewicht van 39 ton en is uitgerust met een Globetrotter-cabine met vier zitplaatsen en met een Faun Variopress-opbouw. “Tot nu toe waren de zwaarste voertuigen in onze vloot drieassige vrachtwagens van 26 ton totaalgewicht. Zij mogen dankzij de Luxemburgse wetgeving tot iets meer dan 27 ton gaan. De nieuwe vierassige FM’s van Volvo Trucks kunnen dus ongeveer 11 ton meer laden dan de bestaande voertuigen. Zo kunnen we de ophaalroutes langer maken en ze ook optimaliseren. Door de laadcapaciteit van de vrachtwagens te verhogen, kunnen we de ophaalroutes verlengen en dus de effectieve arbeidstijd van het personeel vergroten”, zegt Sébastien Hiff, de verantwoordelijke van de ateliers van de Service d’Hygiène van de Stad Luxemburg.

Als deze test succesvol is, dan overweegt Hiff om van de vierassers de nieuwe standaardtruck te maken, naast de kleinere tweeassige vrachtwagens : “Voorlopig zijn we nog niet aan het maximale totaalgewicht van de nieuwe wagen geraakt. Daarom bestuderen we met de leverancier van de opbouw hoe we de compacteringsdruk kunnen verhogen en het gewicht kunnen verlagen”, voegt Sébastien Hiff toe.

Compacte FL 420 voor de kleine straten

Daarnaast heeft de Stad Luxemburg onlangs bij Centre Poids Lourds Luxembourgeois een vierde Volvo Trucks FL 240 4×2 met Allison-versnellingsbak, hydrodynamisch remsysteem een Super Single 455/45R22,5 banden gekocht. “Deze vrachtwagen is slechts 2,3 meter breed. Met zijn 240 pk-motor en zijn koppelomvormer is hij perfect aangepast aan de kleine straten in sommige wijken van Luxemburg.” legt Sébastien Hiff verder uit.

Lees alles over Volvo Trucks in onze Transport & Van In Belgium directory!