Stad Gent koopt 11 Scanias op aardgas

 18/09/2019  Claude Yvens  Trucks
Stad Gent koopt 11 Scanias op aardgas

De Stad Gent heeft 11 nieuwe Scanias op CNG gekocht. De stad koos ervoor om de nieuwe vrachtwagens uniform uit te rusten, waardoor stadsdiensten de vrachtwagens en containers makkelijk onderling kunnen uitwisselen.

De 44 vrachtwagens van de stad worden voornamelijk ingezet voor groenonderhoud, wegenwerken, logistieke activiteiten, evenementen, feestelijkheden, sneeuw- en ijzelbestrijding. Twee van die vrachtwagens werden in 2016 en 2017 vervangen door CNG-vrachtwagens met kraan en container. Daar kwamen dit jaar nog eens 11 nieuwe Scanias bij. “Op termijn worden ook de resterende vrachtwagens vervangen door dieselvrije alternatieven. Hiermee zetten we de ambitie kracht bij om het wagenpark van de Stad Gent sterk te verduurzamen”, aldus Annelies Storms, schepen van Facility Management.

De Stad koos ervoor om alle 13 vrachtwagens uniform uit te rusten. Hierdoor zijn vrachtwagens en containers compatibel met elkaar en kunnen de stadsdiensten de vrachtwagens en containers onderling uitwisselen. Elke container van elke vrachtwagen kan op een van de andere geplaatst worden, indien nodig. Dat zorgt voor een hogere flexibiliteit binnen de werking van de Stad Gent dan bij vrachtwagens met vaste bakken. Het bevordert ook het delen van de voertuigen over de diensten heen.Lees alles over Scania in onze Transport & Van In Belgium directory!

Ontvangt u onze wekelijkse nieuwsbrief nog niet? Schrijf je dan hier in!