Solutrans 2019 veelbelovend

 18/04/2019  Claude Yvens  Trucks, Trailer
Solutrans 2019 veelbelovend

Van 19 tot 23 november vindt in Lyon de 15de editie van het Solutrans-salon plaats. En het belooft een succesvol evenement te worden. De zeven vrachtwagenconstructeurs zullen aanwezig zijn en ook de meeste constructeurs van getrokken materieel.

Hoewel ze er nog steeds een belangrijke plaats innemen, ligt de tijd dat op Solutrans enkel industriële carrosserieën en opleggers te zien waren, ver achter ons. Het salon is inmiddels het meest geloofwaardige alternatief voor het IAA-salon van Hannover geworden. Het is trouwens Solutrans die de prijzen voor internationale Truck/Van of the Year in ontvangst mag nemen. Met nog acht maanden te gaan tot de start van het evenement, laten de organisatoren weten dat 95% van de oppervlakte al is gereserveerd. Ze plannen trouwens nog nieuwe initiatieven, zoals:

  • een specifieke ruimte die aan banden is gewijd
  • een Solutrans 4.0-ruimte voor geconnecteerde oplossingen
  • georganiseerde bezoeken aan de locatie van Transpolis, het eerste Europese stad-laboratorium voor experimenten met technologieën en voertuigen in het kader van de connectiviteit en autonoom rijden.

Ontvangt u onze wekelijkse nieuwsbrief nog niet? Schrijf je dan hier in!