Snel Logistics Solutions zet gelijktijdig in op LNG en biodiesel

 23/08/2018  Claude Yvens  Trucks
Snel Logistics Solutions zet gelijktijdig in op LNG en biodiesel

Steeds weer op de bres voor de nieuwste technische evoluties heeft de firma Snel Logistic Solutions in Deinze een bestelling geplaatst voor vier Scania LNG trekkers van 410 pk en acht G 450 6×2 vrachtwagens op biodiesel. Deze laatste zullen ingezet worden als ecocombis.

Snel Logistic Solutions heeft eerder al voertuigen aangekocht op aardgas en een DAF CF die rijdt op biodiesel (HVO). De order bij Scania is evenwel veel belangrijker want die slaat op 12 van de 150 motorvoertuigen in de vloot. « De voertuigen op vloeibaar aardgas worden gebruikt voor lokale distributie », verklaart Gert Snel. « Wij hebben ondertussen al vier jaar ervaring met die voertuigen en zijn er zeer tevreden over. De techniek is sindsdien nog geëvolueerd en de testen met de nieuwe Scania 410 pk waren uiterst positief, vooral omdat die motoren een hoger koppel hebben en nu kunnen gecombineerd worden met de geautomatiseerde Opticruise versnellingsbak. »

De acht Scania G 450 6×2 vrachtwagens zullen gekoppeld worden aan een aanhangwagen of aan een oplegger via een dolly om een ecocombi te vormen. « De uitbreiding van de pilootprojecten in Vlaanderen en Wallonië maken het ons mogelijk ze in te zetten op belangrijke transportassen », verduidelijkt Gert Snel. « Zo kunnen wij een transport in Wallonië verzekeren tussen Spa en Lessines. Die ecocombis rijden permanent, ook ’s nachts. Wat HVO betreft: ook al is het 40 % duurder dan klassieke diesel, het maakt het mogelijk de CO2 emissies met 90 % terug te dringen.” Gert Snel hoopt dan ook de klanten die beroep doen op zijn voertuigen snel te overtuigen om te kiezen voor deze ecologische brandstof.

Lees alles over Scania in onze Transport & Van In Belgium directory!

Ontvangt u onze wekelijkse nieuwsbrief nog niet? Schrijf je dan hier in!