Sluiting parking Groot-Bijgaarden zit TLV dwars

 25/01/2018  Claude Yvens  Economie
Sluiting parking Groot-Bijgaarden zit TLV dwars

Transport en Logistiek Vlaanderen vindt het heel jammer dat burgemeester Segers van Dilbeek besloot om de snelwegparking in Groot-Bijgaarden (E40) ’s nachts af te sluiten.

“We hebben begrip voor de terechte schrik van de omwonenden maar we vrezen dat de sluiting voor capaciteitsproblemen zal zorgen met nadelige gevolgen voor de verkeersveiligheid. Het echte probleem moet ten gronde moet aangepakt worden. De migrantenproblematiek bestaat al enkele jaren en vrachtwagenbestuurders zijn al heel lang het slachtoffer van wanhopige, maar vaak ook agressieve mensen die het Verenigd Koninkrijk willen bereiken. Het sluiten van snelwegparkings biedt geen oplossing voor het probleem en dreigt de veiligheid van vrachtwagenchauffeurs nog meer in het gedrang te brengen”, aldus TLV.

Er blijven in elk geval maar weinig potentiële rustplaatsen voor chauffeurs over, en de parking in Wetteren zou heel snel volzet kunnen zijn. “Waar kunnen chauffeurs alternatieven vinden om hun verplichte rust te nemen ? “, vraagt TLV zich af. TLV pleit opnieuw voor verhoogde investeringen in de uitbreiding van beveiligde parkingcapaciteit : “In afwachting hiervan kan privé-bewaking van de huidige snelwegparkings een oplossing bieden. We zullen dus opnieuw bij Vlaams Minister Ben Weyts aandringen op een structurele oplossing voor het probleem.”

 

Ontvangt u onze wekelijkse nieuwsbrief nog niet? Schrijf je dan hier in!