Slechts 6435 kg voor de 15 nieuwe Mercedes Actros trekkers van Vincent Logistics

 15/03/2016  Yannick Haesevoets  News Transport
Slechts 6435 kg voor de 15 nieuwe Mercedes Actros trekkers van Vincent Logistics

Kalscheuer, erkend Mercedes-Benz concessiehouder, werkt zich al enkele jaren uit de naad in functie van een versterkte aanwezigheid van het merk met de ster binnen de vloot van Vincent Logistics. Dat dit harde labeur zijn vruchten afwerpt, wordt duidelijk in de verf gezet door de recente bestelling van 15 Mercedes-Benz Actros 1843 LS van 430 pk, die Jean Vincent moet toelaten zijn activiteiten verder te ontwikkelen. De eerste 10 voertuigen zijn reeds geleverd.

“Nieuwe voertuigen worden aangekocht om transportopdrachten uit te voeren binnen een straal van 400 km rond onze bedrijfszetel”, zegt gedelegeerd bestuurder Jean Vincent. “We hebben contact opgenomen met onze gebruikelijke leveranciers met het oog op het uittesten van verschillende trekkers. Tijdens de proefritten is gebleken dat de Mercedes Actros de beste papieren kon voorleggen, met name op het vlak van de verbruikscijfers. Met een verschil van ongeveer 2 l/100 km deed de Actros het merkbaar beter dan de concurrentie. De vrachtwagens van het merk met de ster bieden ook een zeer interessante restwaarde, wat een positieve invloed heeft op het globale kostenplaatje (TCO). De afgelopen jaren hebben we bovendien een uitstekende verstandhouding opgebouwd met concessiehouder Kalscheuer. Deze drie elementen waren doorslaggevend om voor de Duitse fabrikant te kiezen.”

Bij de bestelling van de trekkers werd ook maximaal ingezet op efficiëntieverbeteringen. Vincent Logistics doet bewust afstand van alle overbodige accessoires. Deze vermageringskuur wordt doorgetrokken door te kiezen voor een kleinere tank en aluminium dwarsliggers en velgen. “Dankzij deze ingrepen is het tarragewicht van onze nieuwe Mercedes Actros 1843 LS teruggebracht tot 6.850 kg, brandstof en bestuurder inbegrepen. Dit stelt ons in staat om het laadvermogen te optimaliseren. Bovendien verloopt het instappen uiterst vlot, wat bijzonder in de smaak valt bij onze chauffeurs.”

Voor het onderhoud van de nieuwe Actros-voertuigen zal Vincent Logistics beroep doen op zijn erkende concessiehouder van Mercedes-Benz. “Onze trekkers worden gemiddeld 5 jaar ingezet. Door dag na dag zorg te dragen voor het voertuig en samen te werken met een betrouwbare partner, is het mogelijk om tot een lagere kilometerkost te komen in vergelijking met de prijs voor een onderhoudscontract”, zegt Jean Vincent. De voertuigen worden deels gefinancierd uit eigen middelen. Voor het andere gedeelte wordt er bij de bank aangeklopt. Het voertuigenpark van Vincent Logistics bestaat momenteel uit 130 motorvoertuigen, waarvan 22 Mercedes-Benz – een toenemend aandeel -, en 280 getrokken voertuigen.

Vincent Logistics staat in voor transportopdrachten in de Benelux, Duitsland, Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk. De onderneming is gespecialiseerd in het vervoer voor rekening van derden, met een uitgebreid aanbod op het vlak van gepalletiseerd vervoer van industriële producten, landbouwmateriaal, (bouw)machines en bedrijfsvoertuigen. Het bedrijf beschikt bovendien over een ruime ervaring in distributie, leveringen met meeneemheftrucks en kranen, uitzonderlijk vervoer en logistieke dienstverlening. Vincent Logistics beschikt tenslotte over een eigen truckwash-installatie.

 

Lees alles over Mercedes-Benz in onze Transport & Van In Belgium directory!

Ontvangt u onze wekelijkse nieuwsbrief nog niet? Schrijf je dan hier in!