Skechers verdubbelt EDC in Luik

 12/06/2008  Claude Yvens  News Logistics

Op woensdag 11 juni is Skechers begonnen met de werken voor de verdubbeling van zijn European Distribution Centre in Luik (Milmort). Met als eerste steen een schoendoos. Skechers is immers één van de grootste Amerikaanse schoenfabrikanten.
Sophie Houtmeyers (foto), directrice van het centrum, onderstreepte de troeven van de huidige vestiging in Milmort: “Nabijheid van de snelweg E313 die Antwerpen met Luik verbindt en Liège Airport. Maar ook de grote tevredenheid over het werk van de 90 medewerkers van Skechers.”
De opslagoppervlakte verdubbelt dus van 22.000 m2 tot 45.000 m2. De investering van 20 miljoen euro krijgt de steun van het Waals Gewest, in de vorm van invorderbare voorschotten. Men verwacht dat er meerdere tientallen jobs zullen bijkomen. Net als voor de vestiging die in 2002 is geopend, zal ProLogis nu ook instaan voor de bouw van de uitbreiding. Bart Persyn (Vice-President Benelux ProLogis) van ProLogis heeft trouwens het potentieel van de regio Luik onderstreept, enerzijds voor de prijs van de industriegronden, veel lager dan in en rond Antwerpen, anderzijds dankzij de beschikbare arbeidskrachten. (BDo)

Tagged With: SketchersEDC Luik

Ontvangt u onze wekelijkse nieuwsbrief nog niet? Schrijf je dan hier in!