Sitra neemt Kamphuis over

 10/12/2018  Claude Yvens  Economie
Sitra neemt Kamphuis over

Sitra heeft sectorgenoot Amerongen Kamphuis, nu bekend als Kamphuis Frozen Food Logistics, overgenomen. Dat maakten beide bedrijven op zaterdag bekend . 

Kamphuis Frozen Food Logistics is de nieuwe naam van Amerongen Kamphuis, een Nederlandse transporteur die in 2002 ontstond door een fusie van Amerongen en Kamphuis Transport & Expeditie. Bij het bedrijf werken er 150 mensen, en de kernactiviteit is de distributie van geconditioneerd levensmiddelen.

Sinds 2013 timmert Sitra Group aan een ‘Plan 2020’, dat bedoeld is om in 2020 een omzet van 200 miljoen euro te behalen. In 2015 verkocht Sitra Group alle transportactiviteiten van vloeibare chemische middelen aan Den Hartogh. De firma uit Ieper is nu volledig gespecialiseerd in de food markt. Volgens algemeen directeur David Saelens zijn de activiteiten van Amerongen Kamphuis zeer complementair aan die van Sitra : “Amerongen Kamphuis is gespecialiseerd in groepage in Duitstalig Europa, de Benelux en Scandinavië, en dat was tot nu toe een blinde vlek in onze eigen dienstverlening. We zijn allebei familiebedrijven met een lange geschiedenis. We gaan volop voor langetermijnrelaties met onze klanten en focussen sterk op kwaliteit, flexibiliteit en innovatie. Dankzij die gemeenschappelijke normen en waarden bereikten Sitra en Amerongen Kamphuis dan ook snel een overeenkomst.”

Deze overname voegt 100 vrachtwagens toe aan een vloot van 750 trucks en 2000 trailers.

 

Ontvangt u onze wekelijkse nieuwsbrief nog niet? Schrijf je dan hier in!