Sitra blijft trouw aan de DAF XF

 04/12/2017  Claude Yvens  Trucks
Sitra blijft trouw aan de DAF XF

Het West-Vlaamse transportbedrijf Sitra is al sinds 1976 klant bij DAF en heeft weer eens 100 nieuwe XF trekkers besteld. Ongeveer drie vierde van de Sitra vloot bestaat uit DAF trekkers.

Om levensmiddelen doorheen heel Europa te transporteren zet Sitra een vloot van circa 500 trekker/oplegger combinaties in. Sitra bestelde deze keer 100 XF Space Cab trekkers met de 450 pk MX11-motor, zowel 4×2 als 6×2 trekkers. Ze worden allen uitgerust met het DAF Connect fleet management systeem.

“Sitra was vooral geïnteresseerd in het lage eigengewicht en dito brandstofverbruik. De trekkers voor het bulk- en vloeistoffenvervoer waar iedere kilogram telt, krijgen bovendien nog extra aluminium velgen voor verdere gewichtsbesparing”, licht Key Accountmanager Koen Van Braeken van DAF Trucks Belux toe. Sitra verzorgt zelf het onderhoud van de vloot. “Onze mensen in de werkplaats zijn specifiek opgeleid  om aan DAF voertuigen te werken en onze chauffeurs zijn uiterst tevreden met het comfort van de DAF trekkers.”, klinkt het nog bij David en Nicolas Saelens, eigenaars van Sitra.

 

 

Lees alles over DAF Trucks in onze Transport & Van In Belgium directory!

Ontvangt u onze wekelijkse nieuwsbrief nog niet? Schrijf je dan hier in!