Sint-Niklaas nu grootste logistieke site van Eutraco

 08/03/2019  Philippe Van Dooren  News Logistics, Contract Logistics
Sint-Niklaas nu grootste logistieke site van Eutraco

Eutraco opent op 15 maart een nieuw magazijn van 30.000 m² in Sint-Niklaas voor twee bestaande en een nieuwe klant. De installaties, die al enige tijd leegstonden, zijn in een recordtijd klaargemaakt om de goederen – verpakte chemicaliën en halffabricaten – te kunnen ontvangen.

Eutraco heeft al een magazijn van 19.000 m² in Sint-Niklaas. Daar is ook de expeditie-afdeling gevestigd. Met in totaal 50.000 m² is die locatie nu de grootste logistieke site van het bedrijf. In Roeselare heeft het 31.000 m² en in Charleroi nog eens 12.000 m². Eutraco is wel van plan om dit jaar nog in de thuisbasis te starten met de bouw van een nieuw magazijn van ca. 20.000 m².

Volgens CEO Serge Gregoir is het magazijn in een recordtijd  opnieuw operationeel gemaakt: “We hebben de sleutel op 1 maart gekregen en de klant voerde op 6 maart al zijn audit uit. Dat was een huzarenstuk, al was het maar omdat het gebouw werd aangepast om aan een ‘operation clean sweep’ te beantwoorden. Dat is een programma dat ervoor zorgt dat producten niet in het milieu terechtkomen bij een incident”.

 

Ontvangt u onze wekelijkse nieuwsbrief nog niet? Schrijf je dan hier in!