Shell lanceert brandstofmanagementsysteem FuelSave Partner

 22/11/2011  Claude Yvens  Expertise Center, Fleet Management
Shell lanceert brandstofmanagementsysteem FuelSave Partner

Ruim één vierde van de gemiddelde transportondernemingskosten gaan naar brandstof. En met de stijgende brandstofprijzen zal dit budget alleen maar toenemen. Het is een van de redenen waarom Shell het brandstofmanagementsysteem Shell FuelSave Partner voor vrachtwagens op de Belux-markt heeft gelanceerd.

Het beheerssysteem laat volgens Shell toe om tot 10% brandstof te besparen. Tegelijk kan de transporteur zijn CO2-uitstoot beter beheren en mogelijke fraude detecteren.

Shell FuelSave Partner werd door Shell ontwikkeld in samenwerking met de partners IBM, Airbiquity en Continental Automotive. Het systeem werkt via een tankkaart die al zijn transacties koppelt aan voertuig- en chauffeursgegevens. Hiervoor wordt een boordcomputer aan de canbus van het voertuig gekoppeld. De verkregen informatie kan de vlootverantwoordelijke online opvragen en geeft hem een volledig beeld van het brandstofverbruik en rijgedrag van elke individuele vrachtwagen en/of chauffeur. Met deze gegevens en het advies dat via de rapportagetool verleend wordt, kan de vlootverantwoordelijke aan de slag om de prestaties van bestuurders en voertuigen te verbeteren.  

Tagged With: Shell

Ontvangt u onze wekelijkse nieuwsbrief nog niet? Schrijf je dan hier in!