Sensolus bezorgt Group-GTS inzicht in trailers met autonome trackers

 06/06/2019  Redactie  IT, Advertorial
Sensolus bezorgt Group-GTS inzicht in trailers met autonome trackers

Al sinds de jaren tachtig is Group-GTS nationaal en internationaal actief op vlak van transport. De Belgische groep bestaat uit drie afdelingen zijnde warehousing, container- (LTL) en FTL transport. In een steeds meer IT-georiënteerd landschap, willen ze continu zicht hebben op hun trailers en container chassis. En dus rustten ze deze uit met Sensolus trackers.

Group-GTS implementeerde al een aantal oplossingen om hun trailers en container chassis te tracken. Toch hadden deze nog enkele tekortkomingen wat betreft informatie over het gebruik en de locatie van goederen.

Tekortkomingen waaraan Sensolus tegemoet kan komen. Zoals Dominic, Application Manager bij Group-GTS het omschrijft, ‘in een steeds meer IT-georiënteerd landschap, willen we klaar zijn voor de uitdagingen van de toekomst.’

Zicht op losgekoppelde trailers 

Met de oplossingen die Group-GTS reeds implementeerde was het onmogelijk een zicht te hebben op trailers wanneer ze losgekoppeld worden van een truck. Sensolus bracht hier voor hun verandering in. 

Door hun trailers uit te rusten met Sensolus trackers weten ze wat er gebeurt wanneer een trailer bij een klant op de site is. Ten tweede kunnen ze nagaan of een trailer rechtmatig gebruikt wordt. Door autonome GPS trackers te installeren, heb je geen nood aan een externe energiebron. De tracker op de trailer kan zelf communiceren over de locatie en het gebruik ervan.

Contractnaleving & tijdige communicatie 

Wanneer een trailer een site van Group-GTS verlaat, kan deze enkele weken onderweg zijn. Tijdens deze reis kan het gebeuren dat een trailer onderweg schade oploopt. Als je op dit moment geen data hebt over wat er met je trailer gebeurd is, wordt het enorm lastig de oorzaak en verantwoordelijke partij voor de schade aan te duiden. Door hun trailers uit te rusten met Sensolus trackers, kan Group-GTS contractnaleving en rechtmatig gebruik van hun trailers en container chassis nagaan. 

Naast duidelijkheid over de veroorzaakte schade, is Group-GTS nu ook veel flexibeler in het opstellen van facturen. Dit gebeurt op basis van cijfers over het effectief aantal uren dat een trailer bij een klant is gebleven. Transparant voor zowel Group-GTS als de klant.  

Hiernaast geeft Benny, General Manager van de FTL & LTL afdeling, aan dat ze door Sensolus ‘goed weten wanneer een trailer aan zal komen bij een klant en dit zo tijdig kunnen communiceren.’

Group-GTS heeft nu ten alle tijde een zicht op welk materieel al dan niet in gebruik is. Dit vergemakkelijkt de kostenbeheersing en maakt up- of downscalen veel toegankelijker. Door Sensolus heeft Group-GTS een integraal zicht op hun vloot, aangepast aan hun interne processen. 

  • Sensolus – Rijsenbergstraat 148D – 9000 Gent                                                          
  • Contact: Michiel Raat, Business Development & Sales 
  • Mail: michiel@sensolus.com
  • Web: www.sensolus.com

Ontvangt u onze wekelijkse nieuwsbrief nog niet? Schrijf je dan hier in!