Segway lanceert robot voor indoor pakjesbezorging

 04/01/2019  Philippe Van Dooren  News Logistics, E-commerce
Segway lanceert robot voor indoor pakjesbezorging

Segway Robotics, bekend van de zelfbalancerende tweewielers, heeft een robot ontwikkeld voor indoor bezorging van pakjes, boodschappen en maaltijden. De Loomo Delivery is in China al getest en wordt op de technologiebeurs CES 2019 in Las Vegas later deze maand officieel voorgesteld.

De Loomo Delivery ziet eruit als een postbus op wielen. De leveringsrobot kan verschillende types containers vervoeren, afhankelijk van de inzet. De inhoud gaat tot 70 liter en de capaciteit tot 50 kg. Dankzij artificiële intelligentie kan de robot in drukke wandelgangen autonoom rijden en zelfs via Wifi een lift controleren.

Het gaat hier om een ‘last meter’ leveringssysteem bestemd voor kantoorgebouwen, winkelcentra, campuses en dergelijke. Het is de bedoeling dat de bezorger de pakjes, brieven, boodschappen of maaltijden niet meer aan een balie afgeeft of aan de ingang van het gebouw op de klant moet wachten. Hij plaatst de bestellingen in de schuiven van de Loomo Delivery, die zich autonoom naar de afleverplek voortbeweegt. De klant opent de schuif aan de hand van zijn telefoonnummer.

Om zich voort te bewegen gebruikt de Loomo Delivery zelflerende algoritmes en een camera die de omgeving systematisch in kaart brengen, voor een positionering tot op de centimeter nauwkeurig. Er is dus geen andere hardware nodig, wat de operationele kost vermindert tegenover traditionele lokaliseringssystemen. Theoretisch gezien kan de robot dus ook ingezet worden in warehouses en industriële omgevingen.

De robot is ontwikkeld door Segway Robotics, een Chinees bedrijf dat het Amerikaanse Segway in 2015 overnam met de hulp van de elektronicagroep Xiaomi en de private equity Sequoia Capital. (Credit: Segway Robotics)

 

 

Ontvangt u onze wekelijkse nieuwsbrief nog niet? Schrijf je dan hier in!