SCVI: liever herstellen dan vervangen

 25/04/2016  Claude Yvens  Expertise Center, Service
SCVI: liever herstellen dan vervangen

Het streven naar degelijk werk. Dat is wat Jean-Paul Collaers, eigenaar van garage SCVI in Liers drijft. 46 jaar ervaring, maar er is geen enkele professionele rimpel te bespeuren. Hij leidt zijn multimerkengarage en sinds 4 jaar zijn Fuso concessie nog altijd met dezelfde passie. Een garagist van de ‘oude stempel’, die vertrouwen geeft aan zijn talrijke klanten. Vooral omdat zijn filosofie luidt dat je tracht te herstellen zolang het mogelijk is, eerder dan te vervangen. Een adagio dat in 2016 rijmt op ‘ecologie’, maar ook op ‘economie’.

SCVI is een beetje de kruidenier op de hoek van de straat. Met achter de toonbank de kruidenier van weleer, diegene die wat u zoekt al klaar heeft staan en aan uw verwachtingen weet te voldoen. In mechanische termen betekent dit een niet te kloppen multifunctionele garage in het segment boven 3,5 ton. Herstellingen, onderhoud, tachograaf- en snelheidsbegrenzercontrole, depannage onderweg… De garage kan een indrukwekkende waaier van diensten leveren. En wanneer de vraag toch haar competenties zou overstijgen, dan doet zij beroep op één van haar gespecialiseerde onderaannemers. Ze hebben een gemeenschappelijke filosofie: herstellen zolang het mogelijk is, eerder dan vervangen. Een adagio dat in 2016 rijmt op “ecologie”, maar ook op “economie”. “Onze prestaties zijn altijd in het belang van de klant”, zeggen de eigenaars. “Wij willen een snelle oplossing bieden en dat aan redelijke prestatiekosten. Een herstelling vergt vaak meer zoekwerk (naar een onderdeel, een gekwalificeerde onderaannemer, enz.) dan een vervanging, maar dat loont zich! Indien een nieuwe accessoire toch nodig is, passen wij dezelfde logica toe: veel zoekwerk om het juiste onderdeel aan de beste prijs te vinden”, klinkt het.

Familiebedrijf

SCVI is gestoeld op drie troeven: zijn team, zijn net van onderaannemers en zijn installaties. Wat het team betreft, zijn er 4 mecaniciens, die rond de kern van het familiebedrijf zweven: Jean-Paul Collaers, zijn echtgenote Maryse, hun zoon Cédric en schoonzoon Kevin. Samen bedienen ze een steeds indrukwekkender cliënteel. Van kleine zelfstandigen tot grote bedrijven met een groot wagenpark. De klantenprofielen zijn uiteenlopend, maar allemaal hebben ze beslist om hun vertrouwen te schenken aan Jean-Paul, aan zijn 46 jaar ervaring in het vakgebied en aan zijn netwerk van onderaannemers, waarvan velen in de loop der jaren vrienden geworden zijn.

Werkplaats van 1.000 m²

De installatie is de derde troef van de garage. Werkputten, remmentestbank, uitrusting, apparatuur… Alles is modern en werkt perfect. De werkplaats van 1.000 m² ligt in het midden van een site van 7.000 m², waarin ook de kantoren en een ruime buitenparking hun plaats hebben. Zo kan men tientallen voertuigen verwelkomen.

Door de jaren heen is de familie Collaers zijn activiteiten blijven diversifiëren. Het doel hiervan is om steeds meer klanten aan zich te binden en te evolueren in een erg concurrentiële sector. De toekomst zien ze tegelijk als gezond (Cédric, die al aandeelhouder is, wil het familiebedrijf overnemen) en vol uitdagingen. De grootste daarvan? “Competent en gemotiveerd personeel vinden”, luidt het.

SCVI: réparer plutôt que remplacer

SCVI: liever herstellen dan vervangen

Ontvangt u onze wekelijkse nieuwsbrief nog niet? Schrijf je dan hier in!