Schrauwen rust nieuw DC uit met Still trucks

 10/01/2018  Claude Yvens  Handling
Schrauwen rust nieuw DC uit met Still trucks

Technische groothandel Schrauwen nam recent een nieuw logistiek centrum in gebruik in Herentals. Hierbij is een hoofdrol weggelegd voor 11 Still-trucks.

Schrauwen levert allerlei technische materialen aan professionals en aan de particulier. De onderneming groeit snel (+ 10 % in 2017) en stelt nu 140 mensen tewerk. Daar het assortiment eveneens groeide van 6.000 sku’s in 2015 naar meer dan 8.000 nu kampte Schrauwen met ruimtegebrek. “Naast onze eigen opslag, 8.000 m2 groot, huurden we sinds de zomer van 2016 twee externe hallen om alle goederen op te slaan en de logistieke uitdagingen het hoofd te kunnen blijven bieden. Maar daarmee zaten we écht aan de limiet”, zegt Sander De Deckere, die verantwoordelijk is voor de logistiek. Afgelopen najaar werd een nieuw nieuw logistiek centrum van 10.000 m2 in gebruik genomen. Het pand biedt ruimte aan onder meer 10.000 palletlocaties en doet een beroep aan automatisatie-oplossingen van o.m. Kardex en Maas Internal Logistix.

Voor het mobiel intern transport is er gekozen voor Still trucks. “Still zijn al sinds 2010 onze huisleverancier. We kennen de kwaliteit van hun service en van hun trucks. Van alle door onze chauffeurs geteste trucks kwamen die van Still ook ditmaal als beste uit de bus als het gaat om aspecten als bediening en ergonomie. Bovendien hadden zij ook ditmaal eenvoudigweg het beste aanbod”, vertelt De Deckere. Uiteindelijk leverde Still 5 orderverzameltrucks, 3 reachtrucks en 3 stapelaars.

Lees alles over Still in onze Transport & Van In Belgium directory!

Ontvangt u onze wekelijkse nieuwsbrief nog niet? Schrijf je dan hier in!