Schoonmaak: Het is proper

 09/03/2016  Claude Yvens  Logistics

Magazijnen worden steeds beter schoongemaakt omwille van de goede werking van mensen en machines, maar ook met het oog op het afleveren van stofvrije goederen bij de eindklanten.

Door de stijgende verwachtingen op het vlak van orde en netheid in de magazijnen, moeten ook de schoonmakers zich aanpassen. In veeleisende omgevingen zoals de voeding- of farmasector volstaat het niet om stof te vegen, maar moet er met water gereinigd worden. De aanbieders van de schoonmaaktoestellen wijzen erop dat een veegmachine tot 95% van het stof kan verwijderen, maar dat water tot 99% van het stof opneemt. Het relatief kleine verschil in die percentages maakt dat veegmachines nog in vele bedrijven de standaard blijven.

Tennant: schrobzuigmachine T17

De T17 is ontwikkeld om de productiviteit van het schoonmaken op te drijven. Het toestel is uitgerust met batterijen die toelaten om 7 tot 8 uur te werken zonder op te laden. Daarnaast beschikt het over technologie om zo zuinig mogelijk om te springen met water en reinigingsmiddel. Tennant schrobzuigmachines maken ook gebruik van de ec-H2O NanoClean-technologie. Water wordt in de machine elektrisch geactiveerd waardoor er miljoenen nanobelletjes gecreëerd worden per milliliter water. Het geactiveerde water breekt vuilresten af, waardoor ze makkelijker worden opgelost. Dit heeft als positief gevolg dat men nagenoeg geen reinigingsmiddelen meer nodig heeft en dat men tot 70% minder water verbruikt. De technologie vermijdt dus de milieu-impact en kosten die gepaard gaan met traditionele reinigingsmiddelen die nadien met het afvalwater wegspoelen.

 

 

 

Kärcher KM 105/100 en 110

De nieuwe Kärcher zitveeg-/zuigmachines KM 105/100 R en KM 105/110 R zijn zeer wendbaar dankzij de hydraulische voorwaartse rijaandrijving: ze kunnen bijna ter plaatse omkeren, zelfs in smalle gangen van amper 2 meter breed. Bij beide machines is de hoofdbezem direct op de achteras geplaatst. Hierdoor wordt op elk moment grondcontact gegarandeerd, zelfs bij gebruik op hellingen of oneffen terrein. De veegdruk – en hierdoor ook het veegniveau – kan op drie niveaus worden ingesteld. In alle bedieningsniveaus zorgt een elektronisch systeem met sensoren ervoor dat de borstel steeds het ideale grondcontact heeft voor elke reinigingstaak. Dit zorgt voor continu veegresultaten met een minimum aan slijtage. De KM 105/100 R is een veegmachine met laaglediging en een grote capaciteit.  Hij is voorzien van twee vuilreservoirs van elk 50 liter die manueel kunnen worden uitgetrokken en leeggemaakt. Een nog eenvoudiger alternatief is de KM 105/110 R met een vuilreservoir van 110 liter die op een elektro-hydraulische manier wordt geledigd.

345_W&L069_KM_105-100 LPG toep-800

Foto 2: Kärcher 105/100

Ontvangt u onze wekelijkse nieuwsbrief nog niet? Schrijf je dan hier in!