Schmitz Cargobull brengt opnieuw een gamma containeronderstellen op de markt.

 25/01/2019  Claude Yvens  Trailer
Schmitz Cargobull brengt opnieuw een gamma containeronderstellen op de markt.

Vier jaar nadat het dit marktsegment vaarwel had gezegd, waagt Schmitz Cargobull zich opnieuw op de markt van de containeronderstellen. Het nieuwe S.CF-gamma zal bij een Turkse partner van de Duitse constructeur worden geproduceerd.

De optimistische vooruitzichten voor het containertransport hebben Schmitz Cargobull over de streep getrokken: het bedrijf komt naar dit marktsegment terug, zij het dan via een partner (Koluman Otomotiv Endüstri) wiens productiekosten waarschijnlijk een pak lager liggen dan die van een Duitse fabriek. Het onderzoek en de ontwikkeling van deze nieuwe containerwagens werd dan weer wel bij Schmitz Cargobull uitgevoerd. In zijn nieuwe S.CF-gamma zal Schmitz Cargobull drie modellen voorstellen: S.CF Gooseneck 45‘ Euro Light, S.CF Gooseneck 45‘ Euro en S.CF Gooseneck 40‘ LX. De belangrijkste doelmarkten zijn Duitsland, Nederland, België en Scandinavië.

“We voorzien een marktvolume van 9 000 tot 12 000 voertuigen per jaar”, vertelt Boris Billich, commercieel directeur van Schmitz Cargobull. Schmitz Cargobull heeft de ambitie zo’n 10% van die markt te veroveren en wil tegen 2021 dus een productievolume van 1 000 stuks per jaar halen.

Ontvangt u onze wekelijkse nieuwsbrief nog niet? Schrijf je dan hier in!