Scania Driver Competitions in Europa van start

 26/07/2018  Claude Yvens  Economie
Scania Driver Competitions in Europa van start

Scania daagt vrachtwagenchauffeurs van alle leeftijden uit om deel te nemen aan de Scania Driver Competitions 2018-2019. De hoofdprijs van deze wedstrijd is een nieuwe Scania-truck die de winnaar zelf kan specificeren.

Dit jaar is de leeftijdsgrens, waardoor voorheen alleen bestuurders tot 35 jaar oud zich konden inschrijven, vervallen. Scania nodigt dus alle vrachtwagenchauffeurs, ongeacht hun leeftijd, uit om deel te nemen aan de competitie. Wat ook nieuw is, is dat bestuurders zich ook kunnen kwalificeren voor de competities door de chauffeursprestaties te meten over een bepaalde tijd, zoals gemonitord door de Scania Fleet Management Services (FMS).

Chauffeurs die kans willen maken op hun eigen Scania kunnen zich aanmelden op nl.scania.be/drivercompetitions. Tijdens de Truckshow Bekkevoort kunnen geïnteresseerde chauffeurs terecht op de Scania-stand. In het najaar vindt de Belgische nationale finale, met de praktische tests, plaats in Den Bosch (NL). De deelnemers worden beoordeeld op defensief rijden, zuinig rijden, controle voordat ze gaan rijden, lading zekeren, evenals calamiteiten als brand en eerste hulp. Ze moeten ook hun bekwaamheid tonen door middel van verschillende oefeningen, waaronder de boardwalk, ‘knock the king’, achteruit z / super z en de nieuwe water challenge.

De aandachtsgebieden voor de Scania Driver Competitions zijn het milieu, veiligheid en brandstofverbruik, evenals het aantrekken van de volgende generatie chauffeurs. “We hebben altijd geprobeerd om tijdens de competitie de vaardigheden, waarmee een goede chauffeur zich kan onderscheiden, te meten. Brandstofbesparing, veiligheid en manoeuvreren zijn allemaal zaken die de winnaar goed moet kunnen beheersen om Scania Driver Competitions te kunnen winnen”, zegt Janko van der Baan, Executive Director Scania Benelux.

De Europese finale vindt plaats op 25 mei 2019 in Södertälje.

Lees alles over Scania in onze Transport & Van In Belgium directory!

Ontvangt u onze wekelijkse nieuwsbrief nog niet? Schrijf je dan hier in!