Scania doet zijn intrede in de vloot van Fruytier

 28/08/2019  Claude Yvens  Trucks
Scania doet zijn intrede in de vloot van Fruytier

De groep Fruytier is gevestigd in de provincie Luxemburg en is gespecialiseerd in het verzagen en verwerken van naaldhout. De groep heeft onlangs zijn eerste vijf Scania XT-motorwagens gekocht. Ze zijn bestemd voor het transport van boomstammen.

Jaarlijks verzaagt Fruytier Group ruim een miljoen m³ hout, waarvan 132.000 km planken en 120.000 ton pellets worden gemaakt. De familiegroep is goed voor een zakencijfer van 200 miljoen euro en voert een groot deel van zijn transport zelf uit. “Onze grondstof bevindt zich nooit verder dan 250 km van onze vestigingen en onze voertuigen brengen het hout altijd tot bij de vestiging die zich het dichtste bevindt bij de plek waar het is gekapt. Dat is extra belangrijk omdat onze wagens bij 50% van onze ritten leeg rijden”, vertelt David Fruytier. Hij behoort tot de derde generatie die aan het hoofd van het bedrijf staat.

Het type voertuig varieert in functie van het type hout: er zijn trucks voor bomentransport, opleggers met bewegende laadvloer en laadvlakken met en zonder zeil. In enkele maanden tijd vonden vijf Scania XT-motorwagens hun weg naar dit wagenpark, waar ze worden ingezet voor het vervoer van boomstammen. Fruytier vergeleek de voertuigen met die van de concurrentie, vooral wat betreft het comfort en het verbruik (10 liter minder dan de vorige vloot voor boomstammentransport!). Scania overtuigde zowel de chauffeurs als de directie. De trucks zijn voorzien van een opvouwbare Deom Z-kraan en een SCR-only-motor van 500 pk met een Opticruise-versnellingsbak met optionele koppelingspedaal (Clutch on Demand).

Lees alles over Scania in onze Transport & Van In Belgium directory!

Ontvangt u onze wekelijkse nieuwsbrief nog niet? Schrijf je dan hier in!