Scania achterhaald door de kartelaffaire : 880 miljoen euro boete!

 28/09/2017  Claude Yvens  Trucks, Nieuwsbrief
Scania achterhaald door de kartelaffaire : 880 miljoen euro boete!

Toen de Europese Commissie in november 2014 de kartelaffaire aan het licht bracht tussen de constructeurs van zware bedrijfsvoertuigen, werd de zaak van Scania tijdelijk opgeschort. Nu het onderzoek over de rol van de Zweedse constructeur is afgerond mag die op een fikse boete rekenen: 880 miljoen EUR. Scania betwist de beslissing.

In juli 2016 bevestigde de Commissie de boetes opgelegd aan de andere bedrijfswagenconstructeurs. De boetes werden verminderd met een percentage in verhouding tot hun medewerking aan het onderzoek. Voor MAN viel de boete zelfs volledig weg.

In die periode maakte Scania geen deel uit van de overeenkomst omdat de constructeur eenvoudigweg weigerde tot een schikking te komen met de Commissie. Het onderzoek is nu evenwel afgerond en Scania ziet zich geconfronteerd met een boete van 880 miljoen EUR. Dat is het tweede hoogste bedrag na dat van Daimler.

In een persbericht betwist Scania formeel alle beschuldigingen van de Commissie en kondigt aan in beroep te gaan tegen de uitspraak.

 

Lees alles over Scania in onze Transport & Van In Belgium directory!

Ontvangt u onze wekelijkse nieuwsbrief nog niet? Schrijf je dan hier in!