Savoye overgenomen door Chinese heftruckproducent

 06/07/2018  Philippe Van Dooren  News Logistics, Handling, ICT & Magazijninrichting
Savoye overgenomen door Chinese heftruckproducent

De Chinese heftruckproducent Noblelift neemt de Franse ontwikkelaar van geautomatiseerde logistieke oplossingen Savoye over. Eigenaar Legris Industries wil in andere industriële sectoren groeien, terwijl de Chinese groep, in eigen land een belangrijke speler, nood heeft aan hoogtechnologische toepassingen in de intralogistiek.

Savoye, sinds 1992 een divisie van Legris Industries, boekte in 2017 een omzet van 85 miljoen euro (+10%), dankzij de groei van de markt en een forse stijging van de bestellingen (+43%), goed voor in totaal 112 miljoen euro.

Overnemer Noblelift is een joint venture tussen het in China beursgenoteerde familibedrijf Noblelift Intelligent Systems en twee Chinese investeringsfondsen. De groep produceert elektrische interne transportmiddelen zoals palletwagens, stapelaars en heftrucks. Ze heeft een productiecapaciteit van bijna 2 miljoen eenheden per jaar en boekt een jaaromzet van omgerekend 278 miljoen euro. Diens producten worden ook in de Benelux ingevoerd, door de Nederlandse Corlido-groep.

De producten van Noblelift zijn vrij traditioneel. De overname moet dan ook gezien worden in de wereldwijde trend naar integratie van conventioneel en geautomatiseerd materieel. Ook groeit de vraag naar totale oplossingen, die zowel materieel als systemen omvatten.

Volgens  Rémy Jeannin, voorzitter van Savoye, zijn er veel synergiemogelijkheden. Savoye krijgt zo toegang tot de Chinese markt, waar het tot nu toe afwezig was. “Morgen wordt die in de sector de grootste wereldwijd”, zegt hij. “Deze ontwikkeling zal parallel lopen met de uitbreiding van Savoye die nu aan de gang is”.

Savoye wordt binnen Noblelift de kennispool voor geautomatiseerde intralogistiek en het wereldcentrum van de groep voor O&O. Het management blijft ongewijzigd.

 

 

Ontvangt u onze wekelijkse nieuwsbrief nog niet? Schrijf je dan hier in!