Satellic heeft een nieuwe CTO (en maakt – bijna – winst)

 26/12/2017  Claude Yvens  IT
Satellic heeft een nieuwe CTO (en maakt – bijna – winst)

Bij Satellic werd Bart De Sitter (Head of Customer Service) als CTO benoemd. De voormalige CTO ad interim Thomas Pferr blijft Chief Executive Officer van Satellic.

Sinds september 2016 en de aftreding van Rudolf Pospischil cumuleerde Thomas Pferr twee functies in het managementcomité van Satellic, CEO en CTO ad interim. Omdat deze dubbele functie niet meer compatibel is met de realiteit van de markt treedt Thomas Pferr af als CTO ad interim.

Toen Thomas Pferr de organisatorische verandering aan de werknemers aankondigde, verklaarde hij o.a. het volgende: “Om ons momentum te behouden, moeten we de Belgische verankering van ons bedrijf versnellen en ervoor zorgen dat de juiste organisatiestructuur in ons bedrijf aanwezig is om onze relaties met onze stakeholders en met de markt te versterken.”

Bedrijfswinst in 2016

In 2015 had Satellic een bedrijfsverlies van 3.9 miljoen EUR neergelegd. In 2016 heeft Satellic voor de eerste keer een bedrijfswinst van 4.4 miljoen EUR) geboekt. Met 4593000 EUR kosten van schulden bedraagt de winst voor belasting echter -232000 EUR.

Ontvangt u onze wekelijkse nieuwsbrief nog niet? Schrijf je dan hier in!