‘Same day delivery’ in België helemaal niet populair

 07/12/2017  Philippe Van Dooren  News Logistics
‘Same day delivery’ in België helemaal niet populair

Een levering op de dag van de bestelling lijkt steeds minder belangrijk te worden voor de Belgische e-shopper. Slechts 24% heeft daar interesse voor. Leveringen binnen het uur of de twee uur scoren nog slechter (20%), alsook leveringen op zondag (21%). Dat hebben de onderzoekers van de DPD ‘E-shopper Barometer’ vastgesteld, die zopas voor de tweede keer is gepubliceerd.

Er is daarentegen een zeer duidelijke voorkeur van de Belgische e-shoppers voor ‘next day delivery’. 81% van hen is meer geneigd om te bestellen als de levering de volgende dag mogelijk is. Vorig jaar was dat percentage nog 84%.

Het merendeel van de Belgische e-shoppers (71%) kiest ervoor om bij een bepaalde website/retailer een bestelling te plaatsen indien deze de levering tot op 1 uur nauwkeurig kan verzekeren. Als de consument ook zelf de dag en het tijdstip tot op 1 uur nauwkeurig kan selecteren, dan stijgt dat percentage tot 75%.

Gratis levering is voor 91% van de Belgische onlineconsumenten een must.  In de praktijk blijkt dat men ze gehoor geeft: 73% van hen gaf aan dat voor de levering van hun laatste bestelling, geen kosten werden aangerekend.

 

Ontvangt u onze wekelijkse nieuwsbrief nog niet? Schrijf je dan hier in!