Ruim derde terreinen Blue Gate Antwerp al verkocht

 27/09/2019  Philippe Van Dooren  News Logistics, Real Estate, Multimodaal
Ruim derde terreinen Blue Gate Antwerp al verkocht

Blue Gate Antwerp, een nieuwe zone ten zuiden van Antwerpen, komt in een stroomversnelling. Nu de sanerings- en de infrastructuurwerken van de eerste fase zijn voltooid, kunnen de eerste bedrijven er zich vestigen. Montea, de geprefereerde logistieke investeerder op die zone, heeft al een eerste contract op zak. Een Zweeds textielbedrijf wil er zijn Benelux distributiecentrum bouwen. Veertien hectare van de 33 ha van het terrein zijn momenteel verkocht.

Petroleum Zuid, een gebied ten zuiden van Antwerpen naast de Schelde, krijgt met Blue Gate een  nieuwe bestemming. Het gebied, dat nu gesaneerd is, wordt een klimaatneutraal bedrijventerrein voor innovatieve ondernemingen en logistiek, waarbij het accent gelegd wordt op de circulaire economie.

Jo De Wolf, CEO van Montea, heeft bevestigd dat een Zweedse textielgroep gespecialiseerd in high end kledij op basis van fairtrade en recycling overweegt zijn Benelux distributiecentrum op Blue Gate Antwerp te vestigen. “De bekendmaking van de naam van deze speler volgt binnenkort”, zegt hij.

Volgens hem wordt Blue Gate Antwerp de nieuwe norm op vlak van efficiënt gebruik van de alsmaar schaarser wordende ruimte. “Innovatieve logistieke gebouwen, een minimale impact op het milieu en maximalisatie van maatschappelijke waarden zoals aangename werkplekken, slimme distributie en het gebruik en hergebruik van zorgzaam materiaal zullen centraal staan”, voegt hij toe.

Montea zal samen met Van Moer Logistics de logistieke en distributieaspecten coveren. In dit kader werken ze op Blue Gate Antwerp het CCCC-concept uit (Circular Construction Consolidation Center). Door het opzetten van dit center zullen de transportstromen van bouwmaterialen van en naar de stad Antwerpen zo gunstig mogelijk gemaakt worden. Andere partners in het CCCC-project zijn BGAD nv, Vito en Bopro.

Ontvangt u onze wekelijkse nieuwsbrief nog niet? Schrijf je dan hier in!