RTS Zedelgem voorstander van kilometerheffing: “Wie rijdt, moet betalen”

 17/03/2016  Yannick Haesevoets  News Transport
RTS Zedelgem voorstander van kilometerheffing: “Wie rijdt, moet betalen”

Voorstanders van de Belgische kilometerheffing: ze zijn dun gezaaid. Toch vindt het West-Vlaamse bedrijf RTS Zedelgem  – actief in onder andere de beton-, wegen en infrastructuur- en transportsector – de kilometerheffing een logische invoering. Zaakvoerder Steven Rotsaert vreest de financiële gevolgen voor zijn bedrijf niet.

“Wie rijdt in ons Belgenlandje, moet betalen”, is Rotsaert duidelijk. “In Frankrijk en Duitsland zijn er toch ook soortgelijke tolsystemen. Dus waarom niet in België? De kilometers worden bovendien berekend op de afstand die je aflegt. Hoe rendabeler je  vloot, hoe correcter de kilometerheffing. Ik vind het een zeer goed systeem!”

Financiële impact
Steven Rotsaert vreest de kilometerheffing dus duidelijk niet. “Ja, er zal inderdaad wel een financiële impact zijn, maar die zal eerder miniem zijn. Onze wagens rijden vooral op de werven rond, waardoor ze niet vaak over de belaste wegen moeten rijden. Intussen bestaat onze vloot uit 99 procent aan Euro 6 voertuigen. We hebben nog maar enkele Euro 5 trekkers. Recent hebben we nog 20 nieuwe trekkers aangekocht. Deze Volvo Trucks FH 6×4 met 500 pk (motor van 13 liter) zijn zowel een vernieuwing als een uitbreiding van de vloot. In het totaal zullen er een zevental trekkers extra rondrijden.”

Rotsaert ziet nog mooie vooruitzichten voor zijn bedrijf. “De concurrentie is hard, maar we moeten alert zijn en meegroeien met de markt en de laatste trends. Het is wel niet de bedoeling om dit jaar evenveel te groeien als de laatste 5 à 6 jaar. We moeten nu vooral stabiliseren en uitkijken naar nieuwe niches in de markt. Er mag natuurlijk wel een beetje groei zijn, maar ik wil hier niet binnenkort met 500 werknemers zitten, hé”, besluit Steven Rotsaert.

RTS heeft filialen in zowel Frankrijk als België. Het stelt 200 werknemers tewerk en heeft een totale vloot van 80 trekkers. Voor zijn transport werkt RTS nauw samen met Rotra. De totale omzet is ongeveer 15 miljoen euro.

Ontvangt u onze wekelijkse nieuwsbrief nog niet? Schrijf je dan hier in!