Ronald Kroesen : “Kögel moet bekend staan voor zijn individuele oplossingen”

 28/11/2011  Claude Yvens  Trucks & Trailers
Ronald Kroesen :  “Kögel moet bekend staan voor zijn individuele oplossingen”

Kögel is de enige van de drie ‘grote Duitse trailerbouwers’ die aan Trailer 2011 deelneemt. Ronald Kroesen is Director Benelux Kögel Trailer.

T&B: Sommige trailerbouwers kozen er voor niet deel te nemen aan Trailer. Waarom is Kögel hier wel aanwezig?
RK: Kögel wil zich beter profileren in de Benelux en een vakbeurs als Trailer is een ideale gelegenheid om potentiële klanten te benaderen en de relaties met de bestaande klanten te onderhouden.

T&B: Hoe verhoudt Kögel zich tot de andere grote Duitse trailerbouwers?
RK: We zijn nummer drie in Duitsland. Onze aanpak verschilt evenwel van Schmitz en Krone. Wij richten ons veel meer op maatwerk. Wij willen de klant een stuk gereedschap in handen geven waarmee hij of zij zijn transportopdracht optimaal kan afwerken. We vergelijken Kögel dan ook liever met de grote trailerbouwers in de Benelux, die bekend staan voor hun individuele oplossingen.

T&B: Wat is de verhouding tot Humbaur?
RK: Kögel Trailer is volledig overgenomen door de groep Humbaur. Humbaur bouwt nu alle trailers tot 18 ton, met uitzondering van de Big One oplegger, die voorlopig nog in het programma blijft. Kögel is verantwoordelijk voor de ontwikkeling en bouw van alle zwaardere opleggers en aanhangwagens. Vandaar dat bijvoorbeeld ook de dieplader aanhangwagens nu onder de naam Kögel gecommercialiseerd worden.

T&B: Ook het programma wordt verder uitgebouwd?
RK: Dat klopt, zo bouwen we nu ook weer kipopleggers. Dat gamma presenteren we hier op Trailer, maar er zullen nog meer modellen volgen, zoals de eveneens hier voorgestelde Mega met 3000 mm binnenhoogte bij een totale hoogte van 4000 mm.

T&B: Hoe is de import georganiseerd?
RK: We werken rechtstreeks vanuit Duitsland voor de import in de Benelux. Als Managing Director Benelux werk ik daarbij vanuit een kantoor in Hoogeveen.

Tagged With: KögelRonald KroesenHumbaur

Ontvangt u onze wekelijkse nieuwsbrief nog niet? Schrijf je dan hier in!