Robots vervangen de orderpickers en heftruckchauffeurs in onze warehouses

 23/11/2017  Redactie  News Logistics, Advertorial
Robots vervangen de orderpickers en heftruckchauffeurs in onze warehouses

De vraag naar automatisering voor warehouses stijgt niet alleen, maar verandert bovendien van aard. Bedrijven vragen steeds meer om flexibele en schaalbare oplossingen, zodat de vaak hoge investeringen minder risico’s opleveren. Tijdens de vakbeurs Logistica van 28 tot en met 30 november in de Jaarbeurs laten verschillende magazijninrichters hun oplossingen op dit gebied. Met name robots en agv’s lijken de toekomst te hebben.

De komende jaren betreedt een nieuwe generatie robots onze warehouses. Het gaat om slimme robots die zelfstandig hun weg door de gangpaden vinden en de artikelen verzamelen die klanten hebben besteld. Detlef Spee van het Fraunhofer Institut für Materiafluss & Logistik (IML) verwijst naar Magazino, de startup uit München die met succes een dergelijke orderpickrobot heeft ontwikkeld. De Duitse logistiek dienstverlener Fiege heeft eind augustus maar liefst dertig stuks bestelt voor het orderpicken van schoenendozen. “Natuurlijk starten dit soort innovaties met eenvoudige, rechthoekige dozen. Maar er zijn meer bedrijven die nu dit soort robots beginnen toe te passen. De technologie functioneert”, vertelt Spee, hoofd van de afdeling intralogistiek en IT-planning bij Fraunhofer IML.

SSI Schäfer is achter de schermen eveneens druk bezig met de ontwikkeling van dit soort toepassingen. Dat bevestigt Martin ten Cate, salesmanager van de magazijninrichter die prominent aanwezig is op de Logistica. Lees hier het hele artikel of registreer direct!

 

Lees alles over SSI Schäfer in onze Transport & Van In Belgium directory!

Ontvangt u onze wekelijkse nieuwsbrief nog niet? Schrijf je dan hier in!