Rivièra Maison plant e-dc in Amsterdam

 30/09/2015  Yannick Haesevoets  Contract Logistics
Rivièra Maison plant e-dc in Amsterdam

Rivièra Maison, een vooraanstaand interieurmerk, gaat op 1 januari 2016 een nieuw distributiecentrum betrekken in Amsterdam.

Rivièra Maison kent reeds vele jaren een forse groei. Op dit moment opereert het bedrijf zelfs vanuit 8 verschillende magazijnen, terwijl het orderpicken nog steeds gedaan wordt met papieren lijsten, uit het ERP. Albert Schaeffer, Logistiek Manager bij Rivièra Maison, vertelt: “Door het succes van ons exclusieve merk zijn we van één winkel in Amsterdam gegroeid naar meer dan 600 verkooppunten wereldwijd. Wij hebben eigen winkels, een webshop, franchisenemers, dealers, groothandel en export als verkoopkanalen. De onstuimige groei deed ons vorig jaar besluiten om een nieuw hoofdkantoor en distributiecentrum te betrekken. Alle logistieke activiteiten komen daardoor weer onder één dak.”

Het nieuwe DC, pal naast het nieuwe hoofdkantoor, zal 17.000 m² tellen, waarvan in eerste instantie 13.000 m² betrokken gaat worden. Het grootste gedeelte zal in beslag genomen worden door palletstellingen met smalle gangpaden en man-up magazijntrucks voor de accessoires en bredere gangpaden met reachtrucks voor de meubels. Tevens zal Rivièra Maison met een nieuw WMS de voorraad gaan beheren. Costo, een aanbieder van (semi-)geautomatiseerde magazijnoplossingen, zal de zone voor de e-commerce en kerstpakket activiteiten inrichten.

 

 

Ontvangt u onze wekelijkse nieuwsbrief nog niet? Schrijf je dan hier in!