River Terminal Wielsbeke neemt nieuwe start

 21/11/2014  Claude Yvens  News Logistics, Multimodaal
River Terminal Wielsbeke neemt nieuwe start

Delcatrans en Shipit geven de River Terminal  in Wielsbeke aan de Leie een plaats in hun netwerk voor container- en palletvervoer via de binnenvaart. Zij kunnen daarbij alvast rekenen op de steun van verladers als Isolava en Unilin.
 
De twee multimodale operatoren kregen de uitbating van de terminal in concessie van de Provinciale Ontwikkelingsmaatschappij West-Vlaanderen. Delcatrans zal zich toeleggen op de containers, Shipit op de niet-gecontaineriseerde lading.

De POM nam zelf de terminal over van Katoen Natie, die eind vorig jaar besliste een punt te zetten achter zijn bedrijvigheid op die site. De containeroverslag lag er toen al enkele jaren stil.
 
Bedoeling is met de reactivering van de installatie nieuwe trafieken van de weg naar de waterweg te halen en goederenstromen te bundelen om zo het transport in de regio te verduurzamen. Verschillende industriële bedrijven hadden reële interesse om belangrijke hoeveelheden via de binnenvaart te verschepen, klinkt het bij de POM.
 
In een eerste fase zal de trafiek vanuit Wielsbeke naar verluidt ruim tachtig containers per week bedragen, maar op termijn zou de terminal om en bij 15.000 containers kunnen krijgen en een dagelijkse verbinding met Antwerpen moeten bieden.
 
Als eerste klanten hebben zich alvast Isolava/Knauf (voor palletlading) en Unilin/Quickstep (aan containerzijde) aangediend. Maar de River Terminal Wielsbeke zal op een multipurpose en open access basis werken en wil ook als platform voor diensten met toegevoegde waarde dienen.  De terminal zal door Isolava bijvoorbeeld ook voor de tussenopslag van producten gebruikt worden.

Foto (vlnr): Antoon Desmet (Isolava), Jan D’Haeyer (Shipit), Jean de Bethune (POM West-Vlaanderen) en Johnny Delbeeke (Delcatrans).

Tagged With: River Terminal WielsbekeDelcatransShipitIsolavaKnaufUnilinQuickstep

Ontvangt u onze wekelijkse nieuwsbrief nog niet? Schrijf je dan hier in!