Rima-Trans vertrouwt op MAN om verbruik onder controle te houden

 26/07/2018  Redactie  Trucks
Rima-Trans vertrouwt op MAN om verbruik onder controle te houden

In één jaar tijd heeft Rima-Trans 15 nieuwe MAN trekkers aangekocht. Een blijk van tevredenheid ten opzichte van het merk en de dealer, want Rima-Trans wil haar vloot afbouwen van drie naar twee merken.

Voor de distributie, voornamelijk van dranken binnen de Benelux, rekent Rima-Trans op een vloot van 30 bedrijfsvoertuigen en 35 opleggers. “We willen onze vloot afbouwen van drie naar twee merken.”, verklaart Robby Van Baelen, Transport Manager. “Bovendien willen we het wagenpark verjongen, enerzijds met het oog op het comfort van de chauffeur, anderzijds met de bedoeling het verbruik en de milieu-impact te verminderen.”

De 15 nieuwe MAN GX 18.460 trekkers met XLX-cabine vervangen voor een gedeelte oudere trucks in het wagenpark en zijn tevens bedoeld als uitbreiding. “Met deze order hebben we nu 21 MAN trekkers en 2 MAN vrachtwagens in onze vloot van 30 voertuigen. We werken al lang samen met MAN. Sinds de verhuis naar Lommel werd de samenwerking met MAN en dealer De Laak nog verder uitgebouwd. Cedrik Huysmans van De Laak is hier kind aan huis en altijd bereid ons met raad en daad bij te staan. We zijn trouwens bijzonder tevreden over de lage verbruikscijfers en het chauffeurscomfort. We hebben tevens beslist om de gebruiksperiode te verkorten, enerzijds om steeds over het meest recente topmaterieel te kunnen beschikken, anderzijds om de kosten te verlagen. Tot hiertoe werden de vrachtwagens nog 7 à 8 jaar in dienst gehouden; die periode gaan we inkorten”, aldus Robby Van Baelen.

Lees alles over MAN Truck & Bus in onze Transport & Van In Belgium directory!

Ontvangt u onze wekelijkse nieuwsbrief nog niet? Schrijf je dan hier in!