Rij- en rusttijden : brandstoffenhandelaars krijgen vrijstelling

 23/11/2018  Claude Yvens  Wetgeving
Rij- en rusttijden : brandstoffenhandelaars krijgen vrijstelling

Gisteren besliste Minister van Mobiliteit François Bellot dat de brandstoffenhandelaars vanaf vandaag een vrijstelling krijgen op het naleven van de Europese rij- en rusttijdenreglementering. Tot grote spijt van vakbond BTB.

De chauffeurs die in dienst rijden van brandstoffenhandelaars zullen niet meer worden gecontroleerd. “Met andere woorden: regelmatige rust voor de chauffeurs hoeft niet langer, vermoeid achter het stuur van een tankwagen mag!”, zegt Frank Moreels, federaal secretaris BTB Wegvervoer & Logistiek. Volgens hem kwam deze vrijstelling op verzoek van de werkgeversfederatie Brafco en werd er geen overleg gepleegd met de vakbonden.

Frank Moreels: “Wat minister Bellot uit het oog verliest is dat hij hiermee de veiligheid van de vrachtwagen-chauffeurs en alle andere weggebruikers in gevaar brengt. Een vermoeide chauffeur achter het stuur is namelijk een gevaar op de baan. We weten allemaal dat deze chauffeurs met uiterst gevaarlijke brandstoffen onderweg zijn, daarom begrijpen we deze maatregel absoluut niet!”

Ontvangt u onze wekelijkse nieuwsbrief nog niet? Schrijf je dan hier in!